onsdag 14. februar 2018

Skredworkshop hos XXL Tromsø

Tirsdag 13.februar var vi atter invitert til XXL Tromsø for å snakke om tryggere ferdsel i vinterfjellet på skredworkshop.  

35 møtte opp og mange kom med gode spørsmål. En stor takk til dere alle. Og til staben hos XXL Tromsø for kaffe og god organisering.

Denne gangen fokuserte vi mest på hvordan vi kan bruke snøskredvarslene på varsom.no til å planlegge og gjennomføre en mest mulig trygg tur. Vi forklarte de ulike elementene i varselet med fokus på at det viktigste er å klare å håndtere det eller de gitte skredproblem.

Vi brukte Buren på Kvaløya som et konkret eksempel og viste hvordan vi med hjelp av Skredkortet kan gjennomføre en mest mulig trygg tur, der vi får med oss alle viktige faktorer for å kunne få den beste opplevelse for alle i turgruppa.

Presentasjon av Regobs og Regobs konkurransen fikk også sin del av programmet med ei stor oppfordring til alle om å bidra med å sende inn observasjoner.

Deretter gjennomgikk vi teori om kameratredning før vi avsluttet med å demonstrere hvordan en ballongsekk fungerer.

Vi må alle samarbeide mot et felles mål
MSMG sin målsetting er at vi aktuelle aktører, uansett ståsted, som jobber innen tematikken snøskred  kan samarbeide for å gi oss alle den beste og tryggest mulige ski- og turopplevelse. Hver gang. Hele livet. Rammesatt av visjonen om 0 omkomne i snøskred i Norge!

Så en stor takk til XXL for å ha fokus på en tryggere toppturhverdag  gjennom bl.a  tilsvarende skredworkshop i flere varehus i landet. I tillegg til innlegg i XXL kundeavisen og blogginnlegg på deres norske og svenske nettsider.

En spesiell takk til Lars Christian Sjue for godt samarbeid!










Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar