fredag 10. oktober 2014

MSMG har inngått en samarbeidsavtale med det amerikanske firmaet Backcountry Access

Gjennom Madshus AS og BCA har Midnight Sun Mountain Guides nå inngått en samarbeidsavtale med det amerikanske firmaet Backcountry Access  (BCA) som utvikler og selger ulike typer sikkerhetsutstyr for aktiviteter i snøen. 
Mest kjent er de nok for sender/mottakeren Tracker som i år kommer i tredje generasjon; Tracker 3. I tillegg lager de spader, søkestenger, ballongsekker++. Men de legger også stor vekt på kunnskapsformidling for at brukerne av utstyret skal kunne ta de rette avgjørelser ute i fjellet. I dette ligger det en stor fokus på forebyggende opplæring; både av de som skal selge utstyret men ikke minst på de som kjøper utstyret. Eller som selv sier det; "Our mission is to save lives, not just sell products. This is how we measure success. The bottom line: don’t get caught in the first place. Get educated, choose your terrain according to the conditions, and communicate clearly. Our hope is that you’ll never use any of our rescue gear–except for practice. We want you to be a BCA customer for life."

Så dette er helt i MSMGs sin ånd der vi i alle år har hatt størst fokus på det forebyggende innen skredopplæring. Vi er meget takknemlige og ydmyke  for at vi, sammen med Fjellsentralen, er blitt valgt ut til dette samarbeidet i Norge. Vi vil nå få tilgang til noe av det beste utstyret på markedet samt til en enorm snø- og skredkompetanse som disse folka i Boulder sitter inne med.

Så under vårt motto: Snøskred - Nei takk!" ser vi frem til en tryggere sesong i det norske vinterfjellet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar