tirsdag 3. mai 2016

Norges tøffeste skitur....eller den fineste...

Turen over hele Jiekkivarrimassivet i Troms har blitt tittelert "Norges tøffeste skitur"


De rette til å svare er vel de som er så heldige å få starte i Holmbukta og ende opp, 30 km og 2500 høydemetre senere i fjæresteinan på Fornes ved Jøvik.

Jøkelfjellet har i snart 30 år levd sitt liv i meg. Jeg blir aldri lei av å elske dette flotte, svære og majestetiske massivet av et fjell. Som har gitt meg så mye.

Dette er en tur som stiller krav til sine besøkende. Du bør være i bra form. Du vet aldri hvilke forhold som venter deg. Du må være forberedt. Både fysisk, psykisk og mentalt. For dette er en krevende tur man ikke bør ta helt lett på.

Men er sekken full av god form, entusiasme og pågangsmot og vår herre spiller på lag hva gjelder vær og forhold. Da venter eventyret på deg. 

Og mandag 2.mai ventet eventyret. Da hadde vi gleden av å vise vei for 14 gjester som fikk en fantastisk dag med en tilnærmet uhemmet i nytelse av naturens goder. Prima vær med blå himmel og vindstille og med godt lagret utsikt i alle himmelretninger.

Det ble en dag som rager høyt på lista de minnerike turopplevelser. Naturopplevelsen er selvsagt viktig når det gjelder tur. Men se sosiale relasjoner med folket du går på tur er vel så viktig. Så 1834 meter tusen takk til dere alle. For all positivitet og det utrolig gode humøret som fulgte oss alle de nesten 13 timene på tur. Med godt humør går alt så mye lettere. Både i oppoverbakke og i nedoverbakke.

Taket av Troms gir perspektiv. Skal man noen gang fylle innhold i uttrykket "det gode liv" stiller nok mandag 2.mai 2016 som en god kandidat.

Denne dagen trur jeg turen for de fleste av oss nok passet best inn som "Norges fineste skitur." Men den var tøff også. Det var den!

Tilslutt noen varme tanker til de som gikk den først. Det er alltid noen som har gått foran og vist oss sporet. Og utfordringene:


Well done!

















2 kommentarer:

  1. Dæven steike det så fint ut.
    Også det nydelige været, da.
    Jeg vil også være med. :-D

    SvarSlett
  2. Dæven steike det så fint ut.
    Også det nydelige været, da.
    Jeg vil også være med. :-D

    SvarSlett