søndag 25. januar 2015

Sesongens første skredkurs vel gjennomført

Helga 23.-25.janaur ble sesongens første skredkurs gjennomført med 14 deltakere.

Fredag ettermiddag var Tromsø ski & sykkel (TSS) åstedet for et par timer teori med vekt på faktorene terreng, snø og vær.  Lørdagens uteøkt ble lagt til botnet vest for Storsteinnestindane der vi fant mer snø enn forventet. Dagen ble brukt til fokus på terrengvurdringer og snøstudier. Sistnevnte bidro til at vi konkluderte med at også vi kunne gå god for den varslete faregrad 1. Økta ble avsluttet med trening i bruk av sender/mottaker.

Deretter gikk turen til TSS der vi tok for oss teori om den menneskelige faktor og turplanlegging  før deltakerne i tre grupper fikk planlegge tur søndag. 2 grupper skulle opp mot Buren og ei mot Skitntinden.

Værmeldingas prognoser for snøbyger i løpet av natta til søndag slo til. Så det ga oss en dag med utfordrende og spennende vurderinger og diskusjoner av terreng, snøstabilitet og rutevalg. Gruppene på tur i de to områdene erfarte veldig forskjellige forhold som bare underbygger at skredvarselet på varsom.no er et regionalt varsel. Du må ALLTID lage ditt eget varsel for det område du selv skal inn i.
Kort sagt; en lærerik og lett utfordrende dag ute i våre vakre vinterfjell.

Vel tilbake på TSS var det tid for  toppsummering av dagen og av kurset, før vi avsluttet med å demonstrerte hvordan en ballongsekk fungerer.

En stor takk til at alle deltakere som bidro til engasjerte og lærerike diskusjoner og til instruktørene Svein og Torben. Well done!

Av Espen Nordahl 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar