søndag 11. januar 2015

Sosialfaglig helg 2015

Helga 9.-11.januar møttes MSMGs instruktør- og guidestab John Riise, Svein Mortensen, Torben Rognmo og Espen Nordahl, til vår årlige sosialfaglige helg. I år hadde vi i tillegg fått hyggelig besøk av Tom Guneriussen fra Lofoten Fjell & Snø.

Formålet med helga  i ei hyggelig sosial ramme å oppdatere oss faglig innenfor skredutfordringene.

På programmet i år sto gjennomgang, øvelser, diskusjoner og erfaringsdeling rundt temaer som:

1. Sender/mottaker BCA Tracker 3 som er vårt nye verktøy. Øvelse og diskusjoner. Alle var enige om av dette er en meget kapabel sender/mottaker.

2. Tanker og diskusjoner rundt krisekommunikasjon - hvordan håndterer vi en situasjon hvor vi er direkte involvert i en ulykke, eller hvor vi er vitne til en ulykke. Med gjennomgang av forslag til Nødark og Plan for krisekommunikasjon.

3. Hva har vi med av førstehjelpsutstyr i sekken. Diskusjoner.
 
4. Snøforholdene. Med størst fokus på å systematisk snødekkeanalyse. Vi studerte lagdelinga i snøen og ut fra det diskuterte om hva vi kunne si om de generelle snøforholdene i tilsvarende heng. Dette er et spennende tema som setter stikkord snøstudier inn i et større og viktigere perspektiv.
 
5. Erfaringsutveksling omkring innhold og pedagogisk gjennomføring av våre skredkurs.
 
 
For øvrig var det ei helg i Tromsø med mye vær så lørdagen ble brukt mest til diskusjoner inne på kafeen på Eide handel  med påfølgende øvelse i bruk av Tracker 3 ute, mens på søndag ble det ei uteøkt med tur opp mot Buren på Kvaløya.
 
Faglig sett er det meget givende og møtes for å få diskutert og utvekslet erfaringer innen dette utfordrende og spennende tema.
 
Den sosiale biten ble tonesatt av middag på Biffhuset lørdag og gedigen vaffelservering hos Torben lørdag.
 
Well done! Og en stor takk til Tom som kom hele veien fra Lofoten for å være med. Lenge leve entusiastene.
 
Og en stor takk til Madshus som har stilt kompetanse og utstyr fra BCA til vår disposisjon!!!
 
Nå kan sesongen begynne!
 
 


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar