søndag 24. januar 2016

Sesongens første skredkurs vel gjennomført

Så var vi i gang igjen med et av vinterens høydepunkter; skredkurs.
Denne helga var vi 18 deltakere, 3 instruktører og 2 instruktøraspiranter som sporet inn i skredtematikkens utfordringer.

Sedvanlig start fredag ettermiddag med teori i butikklokalene til Tromsø Ski & Sykkel (TSS). Uteøkta lørdag ble brukt opp mot Lille Blåmannen med vekt på terrengvurderinger, observasjoner, snøstudier og stabilitetsvurderinger.
Alt rammesatt av gjeldende skredvarsel for området. Før vi avsluttet med øvelse i bruk av sender/mottaker.

Vel tilbake på TSS ble det oppsummering av dagen, teori om den menneskelige faktor , risikovuderinger og turplanlegging.  Så fikk deltakerne i 3 grupper planlegge tur for søndag basert på gjeldede skredvarsel med fokus på definerte skredproblem.

Søndag var det så ut på tur på Kattfjordeidet. 2 grupper mot Skitntinden og ei mot Storsteinnestinden. Det ble en lærerik dag med mange fruktbare og lærerike diskusjoner. Og der vi fikk tydeliggjort at gjeldende skredvarsler for de siste dager har sin validitet; vi observerte skred i nordøstlige eksposisjoner ned mot Tverrfjellelva og på 884; sistnevnte et rimelig stort sådan. Joda; skredproblem 2 i varselet lever sitt liv. 

Så avsluttet vi på TSS med oppsummering og diskusjoner og demonstrasjon av ballongsekk. Måtte den aldri bli brukt!

En stor takk til alle engasjerte deltakerne, til våre to aspiranter Trond -Olav og Espen

Og til www.varsom.no; toppturentisiastens beste venn!

Beste hilsen Svein, Torben og Espen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar