søndag 22. januar 2017

Da var skredkurs sesongen endelig i gang..

Det var med opphøyd stemning vi gikk igang med årets første skredkurs. I en vinter der vi fått oppleve en skikkelig vinter. En sånn som man erindrer fra barndommen. Da vinter var snø, snø...

18 engasjerte deltakere møtte opp på Tromsø ski & sykkel fredag 20.januar for første teoriøkt.

Lørdag ble brukt bak Tromsdalstinden i skikkelig skredvær med nordvest og snøbyger som ga oss virkelig vintersteming. Etter å ha gravd i snøen og sett på lagdeling og testet stabiliteten evakuerte vi nedover i skogen til lunsj og kameratredningsøvelse med fokus i på bruk  av sender/mottaker  og utgraving. 50 cm.ubunden snø gjorde det til ei økt med høye kneløft. Herlig.

Lørag ettermiddag var det teori med fokus på den menneskelige faktor før vi avsluttet med gruppevis planlegging av tur søndag, der Lille Blåmannen var definert som turmål.

Natt til søndag brakte oss 10 cm nysnø og null vind. Så søndagen koste vi oss oppover fra Håkøybotn med stadige stopp for diskusjoner og demonstrasjoner. Og toppen nådde vi også. Før vi kruset ned gjennom den beste ubundne løssnø. Herlig. Herlig.

En lærerik dag der vi alle var enige om at i vårt område var definerte skredproblem fraværende og at faregraden nok lå mer på 2-moderat.

Tilbake på Tromsø ski & sykkelt var det oppsummering etter atter et vellykket kurs.

En stor takk til instruktørene Calle, Ruben Ola-Morten og Svein. Men den aller største takk til deltakerne og alle gode spørsmål og diskusjoner!

Ski-Heil.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar