torsdag 23. februar 2017

Skredkveld hos XXL Tromsø

Onsdag 22.februar kl.20.00 rigget vi oss til hos XXL i Tromsø for å holde skredforedrag.

Annonsering på Facebook resulterte i at det var 18 interesserte som satte seg på stoler i "foredragssalen" mellom ski, hjelmer, skitrekk, spader, ballongsekker,søkestenger, smågodt, cola og kaffe. (Det må nevnes at et par til var påmeldte, men nådde ikke ned fra fjellet tidsnok pga. for mye nysnø!)

Vi gikk gjennom en basis teoriøkt om forebyggende skredlære. Før vi satte fokus på kameratredningsteori og demo av sender/mottaker før seansen nærmet seg slutten med en gjennomgang av hva vi har med oss i sekken på en topptur. Helt tilslutt tok vi en demo av BCA ballongsekk.

Sjelden har vi opplevd så stort engasjement blant tilhørere på skredopplegg. Mange bidro med engasjerte kommentarer. Gode spørsmål kom frem og ble besvart etter beste evne. Flere kom frem etter økta og ville diskutere og spørre. En takk til alle deltakerne.

Kort sagt var dette et veldig positivt tiltak som krever en stor stor takk til XXL og spesielt XXL Tromsø som initierte skredkvelden.

Skal vi nå målet om 0 omkomne i snøskred i Norge må ALLE aktører som driver på innen snø, ski, fjell og snøskred jobbe sammen for å spre viktige budskap og kunnskap. Dette er et godt og viktig eksempel på et samarbeid der vi når ut til enda flere brukere av vinterfjellet.

Ski Heil!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar