mandag 6. februar 2017

Skredkurs 3 solte seg i glansen

Da kom endelig sola til nord. Som sammen med blå himmel og lite vind rammesatte skredkurs 3 helga 3.-5.februar.

17 dedikerte og engasjerte deltakere møtte til dyst på Tromsø ski & sykkel (TSS) fredag ettermiddag. Etter å ha predikert og diskutert om statistikk, om snø, om vær og vind, om stabilitet og om sender/mottakere ble lørdagens oppmøtested Håkøybotn.

Etter at dobbel kameratsjekk var blitt utført, ble kursen satt opp mot Lille Blåmannen.  Underveis ble snø og terreng diskutert i ulike fasetter. Før det ble lunsj i ei varmende sol. Etter at sist tugga var tatt ble det graving og studier av snø og stabilitet og diskusjoner omkring. Og alle var enige om at det var stort sett veldig stabilt.

Så var det ned til ei økt med kameratredning og øving i bruk av det elektroniske utstyret i ulike scenarier.

Vel tilbake på TSS ble det oppsummering av dagen før vi vandret gjennom den menneskelige faktor, risikovurderinger og 3 x 3 representert ved Skredkortet til varsom.no

Med avslutning av gruppevis planlegging av tur søndag.

Søndag opprant med fortsatt sol og blå himmel og turmål satt hhv. til Buren, Skitntinden og 884 på Kvaløya. Med diskusjoner og erfaringsutvekslinger underveis.

Kurset ble så avsluttet på TSS med oppsummering av dagen og demo av ballonsekk .

Atter et vellykket kurs gjennomført og vi takker alle entusiastiske deltakere for ei lærerik helg  og instruktørene Svein og John for prima veiledning.

av espen n.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar